Nytt fra KKV: Ellen Sofie Hovland - Skandinavisk sjel. I salg nå!

HiFi-varsel!!

Ellen Sofie Hovland - Skandinavisk sjel:

CD/ FLAC / MP3: Kirkelig Kulturverksted : Skandinavisk Sjel

FXCD407.jpg


Etter kritiker-rost og Spellemann-nominert debutalbum fra 2012 følger Ellen Sofie Hovland denne høsten opp med ”Skandinavisk sjel”.

Nyutgivelsen har blitt et album med både ironi og ømhet. Hovland raljerer godmodig over folkelige, snusfornuftige ”hustavler” om å leve nå og leve sterkt, hun synger om håpløst oppskrudde forventninger til utelivets gleder og om hvor dårlige vi skandinaver er på å gi følelsene luft. Men samtidig formidler hun kjærlighetssanger så sårbare og hudløse at man nesten må ha solbriller for å tørre å lytte til dem når andre er til stede.

Rundt Ellen Sofie Hovlands uttrykksfulle stemme og gitarspill har Morten Qvenild skapt en liten stjernehimmel av styggpene lyder, frembragt av tallrike tangentinstrumenter. I tillegg gjør en annen Morten, med etternavn Barrikmo seg frodig gjeldene på klarinett og bassklarinett på de fleste spor.

En av sangene er en lovprisning av Ellen Sofies favorittdyr rotta. En annen er en ny, bittersøt julesang. Vår gamle landsfader Einar Gerhardsen som var regjeringssjef i Norge lenge før Hovland så dagens lys har også fått sitt eget spor på ”Skandinavisk sjel”.

Ellen Sofie er en av vår tids aller beste norske låtskrivere. Hun har en oppsiktsvekkende god observasjonsevne og er sterk både på tekst, melodi og framføring. Hennes særpregede stemme formidler på en helt egenartet måte de originale og sterke tekstene. Hun har en unik og betagende kombinasjon av sårbarhet og trygghet.

”Skandinavisk sjel” er innspilt i Morten Qvenilds studio på Nesodden. Den er mikset av Martin Abrahamsen og produsert av Erik Hillestad. Utgiver er Kirkelig Kulturverksted.
 

Kommentarer

Informasjon om bruker

Stian Moen
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
7
Link til alle artikler
2
Stian Moen sine annonser
Bransjenyheter
Kirkelig Kulturverksted: Songs from a stolen spring

Kirkelig Kulturverksted: Songs from a stolen spring

  • 0
Nytt album ute nå! Les mer her: Nyhetsbrev fra Kirkelig Kulturverksted: Songs from a Stolen Spring Eller på våre hjemmesider her. The Blind Boys of Alabama, Eskenderella,Tania Saleh, Terry...
Fortsett
Topp Bunn