Lag din egen RSS
 Album nr: 493 Visninger: 3318
Vintage anlegg i endring!?

Karakter: 7.8
Stemmer:6 (Min: 6, Maks: 9)
Se alle mottatte karakterer Rapportér album
Rapportér album
Din melding til admin
 
 
Lagt ut: 17.03.2017 - 22:06pm  
Sist oppdatert: 14.05.2017 - 22:03pm 0 Kommentarer
Anlegget pr. i dag: “In the business end of the chain” sitter en Pickering XV-15/625 fastmontert I en Linn Ittok arm. Denne i sin tur er montert på et Linn Sondek LP12 drivverk.Herfra går signalet inn i RIAA inngangen på min NAD Series 1000 forforsterker som sender dette videre inn i en Harman Kardon Citation Sixteen effektforsterker.Denne sender så musikksignalet (etter forsterkning, må vite) til “the pleasure end” et par Vandersteen 1c høyttalere.Jeg kan om jeg ønsker lytte til digital musikk også…og da starter det enten med en Sony SACD/DVD spiller med modellbetegnelsen DVP-NS700P som sender signalet videre til førnevnte forforsterker, eller med en Netgear ReadyNAS som har litt musikk innabords i FLAC og AIFF format. Da hentes musikken med en Squeezebox Touch som sender digitalsignalet igjennom en Audiquest Jitterbug til Audioengine D1 D/A converter, som gjør dette om til analoge signaler og sender det da til NAD’en osv.Dersom det er virkelig sent eller tidlig så kan jeg istedenfor å sende signalet til H/K effekttrinnet benytte meg av et par ganske så lekre Audioquest Nighthawk headset.Mer bilder kommer!
For de som lurer så er anlegget pr. Søndag 5.feb. 2017 som følger:
  • PickUp (endel forskjellig) men i hovedsak spilles det på en Audioquest sak som er meget god...Pickering p.u'en hentes av og til frem den og.
  • Platespilleren er for det meste en Linn Sondek LP 12 (har fått inn noen andre også men de blir ikke så mye brukt (kanskje mer nå ette at ny Pre kom inn)
  • Preamp er Denon PRA 6000 (nyervervelse) stor og velbygd, med 3 platespiller innganger. Himmel og hav for en pre... Nad'en står på jenterommet og Tandbergen vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med (den er meget god den óg, men ikke i klassen til Denon'en. NOT BY A LONGSHOT)
  • Poweramp'er er MUSE 160 & Audio Innovation Series 200 MK II
  • Høyttalere ble i et øyeblikks vanvare solgt og jeg måtte ut på boden og hente frem et par Tannoy saker jeg hadde stående (så jeg er på jakt! Be ware)


Oppdatering 26.2.2017 (spoileralert)
  • Tannoy høyttalerne er igjen forvist til boden...i stedenfor er det et par Dali Ikon 2 på stativene
  • Audioengine D1 DAC er forflyttet opp på gutterommet og inn er det satt en Abrehamsen A-DAC


Oppdatering 10.3.2017
Da ble Linn spilleren solgt til en hyggelig fyr i Tigerstaden. De ble fryktelig tomt oppå skjenken...men som antydet andre steder; saker og ting skjer i forrykende tempo og det skal plasseres noe annet der enn en Linn Sondek LP12 (selv om den er dypt savnet, har bare ikke plass til så mange spillere (da måtte TV'en ut og det hadde blitt en smule krise for noen), kanskje en dag jeg skaffer meg en LP12 igjen). Nå skal imidlertid anlegget få lov til å stabilisere seg noe og det som skal inn der LP12 en gang stod må på plass (jeg vet hva det er), så må jeg se meg om etter en ordentlig digital kilde.

Oppdatering 17.3.2017
Ny kilde er på plass (Kuzma Stabi 2 med Jelco Arm)...og det er jammen Denon forforsterkeren min også (en takk til Teletor for godt utført arbeid), den er virkelig et smykke! Ingen bilder kan egentlig yte den rettferdighet (i hvert fall ikke de jeg tar med mitt elendige mobilkamera).


Pickering XV-15/625E
The business end


Nad Series 1000
Pre ampen


Harman Kardon Citation Sixteen
Power to the people


Her er et bildet av Nighthawk headsettet


Muse Hundred and sixty har fått oppholdstillatelse...
Harman Kardon forsterkeren fikk bein å gå på, siden jeg gikk hen og kjøpte meg en annen kraftplugg...Muse 160.
Den er et meget hyggelig bekjentskap så langt, så jeg tror ikke jeg kommer til å angre på dette. Selv om jeg allerede kjenner på savnet, litt som om en god venn flytter.

Etter en tid med Muse'n oppfatter jeg den som noe lysere i klangen (ikke kald, men litt lysere) og friskere. Citation forsterkeren hadde et skikkelig "ballegrep" om basselementene og styrte der som en "norrøn Gud" og tvang basselementene til å gjøre ting som nesten er fysisk umulig mens høyere opp i frekvens gikk det litt overstyr. mellomtonen var fin og naturlig (om man ikke spillte for høyt (les: grisehøyt)), mens diskanten kunne mangle en hel del i den vanskelige disiplinen "overtoner". Her spiller Muse'n mye bedre og diskant / mellomtone registret er fullt av detaljer (ikke slitsomme) og du hører med en gang forskjell på om det er benyttet stål eller plastikk strenger på en gitar. Du kan formelig høre om det er Kinesiske eller Mongolske heste-hår som er brukt på buen fiolinisten bruker.


Vandersteen 1c


Muse 160, Nad preamp m. DAC ved siden av, Sony DVD/sacd spiller og Linn LP12 med Audioquest pickup


Litt nytt har kommet til
Føler jeg er tilbake ved min HiFi begynnelse med det siste tilskuddet...Audio Innovation S200 MKII (jeg startet med rør da jeg kjøpte en Audio Innovation S 300 MKI)
Byttet ut Pre'en har jeg også, Tandberg 3002A har kommet til og Nad'en flyttet opp på jenterommet for å drive et par små aktive høyttalere.
Et nærbilde av Navn og modellbetegnelse


Hellige ..ds mor, hva har jeg funnet på!? I et øyeblikks galskap har jeg solgt noe og inn har det kommet noe annet. Moro er det når ting overrasker.


Endringer har skjedd igjen!
Mens man venter på at pre-ampen skal bli ferdig, så må man jo gjøre det beste ut av situasjonen...og prøve "nytt" utstyr. 2 (3) endringer er gjort, does anyone spot 'em?


Ingen LP12 :-(
Da er min kjære Linn Sondek LP12 (hun begynte å bli gammel, må vite) avhendet...jeg savner henne allerede! Jeg må da sikkert endre navn på galleriet (eller kanskje lage en egen anleggstråd), for det er noe annet på gang her!


Denon forforsterker er satt i drift
Etter en måned på service hos Teletor, endelig tilbake og i drift


Den nye kumpanen finner seg tilrette
Kuzma Stabi riggen er i sannhet spesiell (og bra!!) Den kom på plass 14.3.17...sammen med Denon PRA 6000


Siste kveld med gjengen
10.3.17 ble siste kveld med Linn Sondek'en


Dali Ikon 2
Helt fenomenale stativhøyttalere!


Denon PRA 6000
En nydelig forforsterker


Muse 160
Stygg som juling...men spiller helt nydelig


Et oversiktsbilde
Alle bildene i dette albumet
Se alle mottatte karakterer
Bruker karakterer
Bruker
Gitt karakter
Karakter
-
03.03.2017 - 00:35am
7.0---> 7 <--
25.02.2017 - 00:17am
6.0---> 6 <--
01.02.2017 - 00:09am
9.0---> 9 <--
24.01.2017 - 22:51pm
9.0---> 9 <--
23.01.2017 - 22:40pm
7.0---> 7 <--
29.04.2016 - 07:37am
9.0---> 9 <--
Første
Forrige
Neste
Siste
Viser album 1 til 6 av 6


  Vårt nettverk: Hifisentralen - forum for lyd og bilde Kjærlighet ved første blikk