Justering av subwoofer. Hvilken ende starter man på ?

Marson

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.02.2015
Innlegg
529
Antall liker
166
Sted
Sulitjelma
Hei.

Holder på med justering av sub, har noen spørsmål i denne forbindelse.

1. Hvor skal jeg starte ?
Jeg har Denon receiver med Audyssey og vil gjerne bruke den da jeg har fult atmos oppsett. Men skal jeg første bruke Audyssey på alt, også justere sub alene etterpå ?

2. Hvordan justere sub på en bra måte ?
Jeg har 4 stk sub, to foran og to bak. De er driftet med to stk behringer inuke 6000dsp så her kan jeg justere på hvert element. Jeg har brukt en metode som jeg fant på nett.
Finner først volum der fronter spiller i large på 85 dB. Så kobler jeg ut fronter og justere sub 1 i front til den også spiller 85 dB på samme receiver volum, så kobler jeg inn fronter og får 6 dB økning.

Så kobler jeg ut frontene, og sub 1. Kobler inn sub 2 i front, og justere denne til 85 dB på samme receiver volum, sjekker så at sub 1 og 2 ilag gir 6 dB økning.

Så kobler jeg ut 1 og 2, kobler til sub 3 som er bak. (Har for øvrig satt inn low pass filter på subene bak til 80 Hz på forhånd). Får sub 3 til å spille 85dB på samme receiver volum.
Så kobler jeg inn sub 1 ilamme, her blir det ingen økning men dB går ned pga. Jeg justerer da sub 3 sitt delay til jeg får 6 dB økning ilag med sub 1.

Men her er noe merkelig, får ved omtrent 6 ms får jeg 6 dB økning, også videre med f.eks. 20 ms får jeg også 6 dB økning.
Er det første økning som er den "rette" ? Der er ca 2.3 meter fra sub i front til sub bak.

Så videre til sub 4 gjentar prosessen der til den spiller 6 dB økning ved justering av delay.

Men litt av problemet, jeg får en dipp ved ca 119 Hz når jeg gjør dette, dipen er ikke der etter Audyssey gjør jobben alene, men føler at bassen blir bedre etter manuell justering.


Kan noen hjelpe meg her ?
 

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
11.334
Antall liker
8.400
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Det læresteder du kan gjøre er å legge ut målingene som du har tatt.
Mye lettere å se hva som er feil.
Mange her inne som har god greie på dette med surroundlyd.
 
Topp Bunn